07 travnja, 2020

Dramatično stanje u Italiji: zatvorene su škole i mali hoteli
Vlasti razmišljaju o zabrani ljubljenja i grljenja!

Italiju će u periodu od 1. ožujka do 31. svibnja ove godine, predviđaju turistički stručnjaci, posjetiti oko 31 milijun turista manje, negoli je to planirano.

– To je katastrofa za talijanski turizam. A ako se zna da je za taj period i predviđena izgubljena zarada od oko sedam i pol milijardi eura, jasno vam je o kakvom se problemu radi, kazuje nam Rea Karninčić, Splićanka koja “cili život” živi i radi u Italiji i koja je vlasnica poznate milanske turističke agencije “Solo Croazia”.

Zbog ovih predviđanja, čak su i talijanski touroperatori zatražili od savezne vlade subvencije, kako bi lakše pokrili ogromne gubitke, koji im se predviđaju.

Talijanska Vlada donjela odluku kako će sve škole do 15. ožujka biti zatvorene, kao i da do tog datuma, na fakultetima neće biti predavanja.

– U Milanu, po ulicama, preko dana još i ima nešto svijeta. U velikoj večini se radi o ljudima koji žive u Milanu i koji moraju izići vani, u kupovinu, na posao ili na rekreaciju. Nemoguće je stajati u kući danima i ne proviriti nosom vani. No, kako pada noć, tako sve manje ljudi se može vidjeti na ulicama. Isto tako, zatvaraju se mali hoteli, jer jednostavno nemaju gostiju ni posla, pa nema ni razloga da budu otvoreni, kazuje Karninčić.

Zbog koronavirusa Talijani razmišljaju o zabreni nečega, po ćemu su u svijetu poznati.

– Razmišlja se o zabrani ljubljenja i grljenja. Naime, svim Talijanima je u DNK upisano da se prilikom susreta poljube, to je nekakav nepisani običaj i tradicija i to Taljani rade bez obzira u kojem dijelu Italije žive. Sada, postoji mogućnost da im to bude zabranjeno, jer vlasti ozbiljno o tome razmišljaju. Stoga se postavlja i pitanje promjene životnih navika. Koliko će Talijani uspjeti promijeniti svoje životne navike ostaje za vidjeti, kazuje Karninčić.
Pokazite svoju zahvalnost i uplatite!!!
(Visited 44 times, 1 visits today)

Related posts