07 travnja, 2020

DA LI JE NAJČUDNIJA ZIMA ZA NAMA ILI NAM TEK SLEDE HLADNI DANI?! Evo kakvo nas vreme očekuje u MARTU!
Narednih pet dana u celoj Srbiji biće kišovito, ali toplo. U drugoj polovini meseca temperatura će ići do 22 stepena –  objašnjava Bjelić.

Dani pred nama biće promenljivi sa čestom smenom kiše i sunca. Prema prognozi meteorologa, do kraja meseca očekuje nas uglavnom toplo vreme, koje će pratiti povremena prolazna naoblačenja sa kišom, ali i sunčani periodi.

Kako ističe prognostičar Republičkog hidrometeorološkog zavoda Branko Bjelić, najviše kišnih dana čeka nas u prvoj dekadi marta, ali naglašava da padavine neće biti obilne.

Prema prognozi, ovaj mart će po temperaturama biti topliji od proseka u našoj zemlji, ali će količina padavina biti uobičajena za ovaj mesec. Nešto više kiše očekuje se do 10. marta, a kako mesec bude odmicao, kiša će sve ređe padati, a biće sve toplije. Krajem treće dekade očekuju se temperature i do 22 stepena

Kišoviti mart

On kaže da će narednih pet-šet dana obeležiti nestabilno vreme, ali da neće biti hladno, bar kada su u pitanju niži predeli.

– Do sredine naredne sedmice biće poprilično promenljivo vreme, ali dnevne temperature će se kretati i do 14-15 stepeni, ako izuzmemo nedelju kada se očekuje da maksimalna dnevna bude do 12 stepeni. Danas po podne očekuje se da padavine koje su krenule prekjuče prestanu.

Međutim, već sutra nova oblačnost zahvata najpre zapad Srbije, a do kraja dana ona će se proširiti i na ostale krajeve zemlje – priča Bjelić i navodi da će sutra i prekosutra na visokim planinama biti snega.

Prema njegovim rečima, od narednog četvrtka očekuje se porast temperature i nešto stabilnije vreme u odnosu na prvih desetak dana marta.

 
Pokazite svoju zahvalnost i uplatite!!!
(Visited 71 times, 1 visits today)

Related posts