07 srpnja, 2020

EVO ŠTA SADRŽI DOGOVOR PUTINA I ERDOGANA: Nakon šestočasovnih razgovora
Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, posle šestočasovnih razgovora u Moskvi usaglasili su dokument u cilju normalizacije situaicije u sirijskom Idlibu, koji sadrži tri tačke.

To su:

1. Prekid vatre koji počinje u ponoć u noći između 5. i 6. marta

2. Uspostavljanje bezbednosnog koridora u dužini od šest kilometara ka severu i jugu od strateški važnog puta M4 u Idlibu

Zaoštravanje situacije u Idlibu

Podsetimo, do zaoštravanja situacije u Idlibu je došlo 27. februara, kada su ekstremisti terorističke grupe “Hajat Tahrir el Šam” napale sirijske položaje u blizini naselja Behun.

Kao odgovor na to, u vazdušnom napadu sirijske vojske poginula su 33 turska vojnika, koji, prema saopštenjima Ankare, nije ni trebalo da se tu nalaze.

Ruska strana je preduzela mere u cilju potpunog prekida vatre sa sirijske strane i obezbedila evakuaciju poginulih i ranjenih. Nakon toga je Turska saopštila o početku kopnenih i vazdušnih napada na položaje sirijske vojske.

Sastanak je organizovan pošto je u sirijskoj provinciji Idlib došlo do esklacije situacije.

Predsednici su prvo razgovarali tri sata tet-a-tet, a potom su im se pridružile delegacije.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

srbijadanas


Uskoro bice puno novih serija i gledanost bice puno jos veca a nasi serveri bice jos vise optereceni..zato moramo nadgraditi da bi sto vise vas bez prekida pratili sve serije..
Da ne dodzemo do toga da nam svi serveri ne rade svi koji ste zadovoljni nasim radom mozete donirati…hvala !!!…..
Pokazite svoju zahvalnost i uplatite!!!
(Visited 25 times, 1 visits today)

Related posts