07 srpnja, 2020

Trista miliona učenika nije u školskim klupama zbog virusa
PEKING –

Skoro 300 miliona učenika u svetu ne ide u školu zbog epidemije koronavirusa, a Iran i Italija su poslednje u nizu zemalja koje zatvaraju škole kako bi zaustavile širenje virusa COVID-19, koji seje paniku širom planete i preti da ugrozi svetsku ekonomiju.

Italija, prvo žarište u Evropi, u sredu je prešla prag od 100 umrlih (107 umrlih i 3.089 obolelih) i uvela nesvakidašnje mere – od danas su zatvorene sve škole i fakulteti do 15. marta.

U Južnoj Koreji, drugom najvećem žarištu zaraze nakon Kine, sa 145 novih slučajeva u četvrtak, čime je ukupno 5.766 zaraženih od kojih je umrlo 35, škole i obdaništa biće zatvoreni još tri sedmice.

U Iranu, gde su vlasti saopštile da je umrlo još 15 osoba (ukupno je preminulo 92, a obolelo skoro 3.000), škole su zatvorene, kulturna i sportska događanja otkazana, a radno vreme državne uprave skraćeno.

Zbog epidemije novog koronavirusa 13 zemalja je moralo da zatvori škole, čime je bez nastave ostalo skoro 300 miliona učenika u svetu, navodi UNESCO, prenosi HINA.

rtv.rs


Uskoro bice puno novih serija i gledanost bice puno jos veca a nasi serveri bice jos vise optereceni..zato moramo nadgraditi da bi sto vise vas bez prekida pratili sve serije..
Da ne dodzemo do toga da nam svi serveri ne rade svi koji ste zadovoljni nasim radom mozete donirati…hvala !!!…..
Pokazite svoju zahvalnost i uplatite!!!
(Visited 25 times, 1 visits today)

Related posts