05 lipnja, 2020

U SAD bi od koronavirusa moglo oboljeti 96 miliona ljudi
Jedno ljekarsko udruženje u Sjedinjenim Američkim Državama procijenilo je da bi u toj zemlji 96 miliona osoba moglo oboljeti od virusa Covid – 19, a da bi pola miliona osoba moglo umrijeti.

Udruženje američkih bolnica je u vezi sa širenjem novog koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama procijenilo da bi širom zemlje od njega moglo postati zaraženo 96 miliona osoba.

Od tog broja, 4,6 miliona bi mogla biti primljena u bolnicama, a od tog broja 1,9 miliona bilo bi na odjelima intenzivne njege.

Također, udruženje je procijenilo da bi s obzirom na sveukupno stanje, od zaraze umrlo blizu pola miliona Amerikanaca, odnosno oko 480 000 zaraženih.

Od opasnosti koje prijete SAD u vezi sa širenjem koronavirusa je veliki broj beskućnika koji se ne mogu lahko smjestiti u karantine niti u bolnice, niti im se mogu nametnuti ograničenja kretanja. Također, veliki broj američkih građana nema adekvatno zdravstveno osiguranje, što bi izazvalo katastrofu u slučaju obimnijeg širenja bolesti.
Uskoro bice puno novih serija i gledanost bice puno jos veca a nasi serveri bice jos vise optereceni..zato moramo nadgraditi da bi sto vise vas bez prekida pratili sve serije..
Da ne dodzemo do toga da nam svi serveri ne rade svi koji ste zadovoljni nasim radom mozete donirati…hvala !!!…..
Pokazite svoju zahvalnost i uplatite!!!
(Visited 39 times, 1 visits today)

Related posts