07 travnja, 2020

Ukupno 23 oboljelih u Sloveniji Korona virusom
U Sloveniji su u zadnja 24 sata zabilježena tri nova potvrđena slučaja koronavirusa, pa ih je sada ukupno 19, izjavio je u ponedjeljak ministar  zdravstva Aleš Šabeder.

Šabeder je to kazao uoči početka sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost i dodao da će o mjerama za obuzdavanje širenja infekcije i o spomenuta tri nova slučaja govoriti nakon što sjednica završi.

Broj zaraženih koronavirusom u Sloveniji popeo se na 23. Petnaest pacijenata nalazi se u bolnici u Ljubljani, a zasad nije poznato gdje su preostali zaraženi smješten, objavila je Vlada Slovenije u poslijepodnevnim satima na Twitteru.

Zbog širenja infekcije koronavirusa u Sloveniji se u ponedjeljak više fakulteta odlučilo uvesti mjeru obustave predavanja za studente i uvesti nastavu “na daljinu” te druge preventivne mjere.

Vodstvo Primorskog sveučilišta iz Kopra objavilo je da, zbog trenutnog stanja u vezi s koronavirusom u Sloveniji, ali i sa situacijom u Italiji, od danas do 20. ožujka svi fakulteti u sklopu tog sveučilišta otkazuju nastavu, a sličnu odluku donijelo je i vodstvo najvećeg slovenskog sveučilišta, onog u Ljubljani, gdje su neki fakulteti već otkazali predavanja,  prenijeli su slovenski mediji.

U Sloveniji je, prije ova tri nova slučaja, bilo 16 potvrđenih slučajeva koronavirusa, a testirano je 981 ljudi za koje se sumnjalo da su zaraženi.

Očekuje se na će nakon sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost biti uvedene nove mjere suzbijanja širenja virusa.
Pokazite svoju zahvalnost i uplatite!!!
(Visited 31 times, 1 visits today)

Related posts