02 travnja, 2020

Osam stvari koje možemo da radimo dok smo u kući
A kod kuće ima mnogo stvari koje možete da radite dok ste sa najmilijima. Uvijek postoje načini da takve situacije lakše prođu, da se zabavite i naučite nešto novo. Naravno, ne preskačite jutarnji ritual pijenja kafe. Sada imate vremena da je popijete u društvu najdražih, natenane i da bez žurbe razmislite šta biste danas voljeli da radite.

U nastavku pročitajte predloge Doncafé-a uz koje vrijeme provedeno u kući može biti ispunjenije:

1. Složite Puzzle od što više djelova. Tako ćete se svi uključiti u igru. Ukoliko više volite reči, igrajte zanimljive geografije. Vaša djeca će biti oduševljena ovom, već pomalo zaboravljenom, igrom.

2.Monopol je druga društvena igra u kojoj može da učestvuje cijela porodica. Zavrtite kockice i uživajte u gradnji kuća i hotela, makar i samo u igri.

3. Uzmite da čitate knjigu koju ste odavno htjeli da pročitate, a niste stizali od obaveza. Na primer, Orkanske visove – Emili Bronte, Sto godina samoće – Gabrijel Garsija Markes, Idiot – Fjodor Dostojevski… Naslova je bezbroj, a vi birajte po svom nahođenju i raspoloženju,roman ili poezija.

4. Ukoliko dugo niste svirali instrument koji volite, obrišite prašinu sa njega i vježbajte malo. Muzika liječi dušu, a vaše bolje raspoloženje će se svakako prenijeti i na sve ukućane. Ako ne svirate nijedan instrument,slušajte muziku koja će vas opustiti.

5. Meditirajte. Lezite na pod, zatvorite oči, dlanove ruku okrenite na gore i pokušajte da se skoncentrišete na disanje. Ova meditacija će vas umiritii donijeti vam bolje raspoloženje. Pronađite naYoutube-ukoja vrsta meditacije i vježbi za opuštanje vam prija.

6. Počnite da pišete dnevnik. Ne mora da sadrži dnevne događaje,zapisujte svoje misli i raspoloženja. Tako ćete bolje upoznati sami sebe i lakše donositi odluke u životu.

7. Naučite strani jezik koji vam se dopada. Youtube je prepun besplatnih lekcija. Što ne biste znali italijanski, na primjer?

8. . Ne zaboravite sebe i svog partnera, odvojite vrijeme samo za vas. Ako ste ljubitelji kafe, ujutru zajedno uživajte u domaćoj kafi, a poslijepodne ili uveče pustite neku dobru muziku i naučite da igrate valcer ili tango. Internet je zaista prepun mogućnosti. Keep calm & stay home!
Pokazite svoju zahvalnost i uplatite!!!
(Visited 18 times, 1 visits today)

Related posts