07 travnja, 2020

Hrvatska pozdravila dogovor o otvaranju pregovora sa Skopljem i Tiranom
“Danas smo ostvarili jedan od prioriteta #EU2020HR, političku odluku o otvaranju pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom za članstvo u EU-u”, napisao je na Twitteru hrvatski premijer Andrej Plenković

ZAGREB Hrvatska je u utorak pozdravila dogovor o otvaranju pristupnih pregovora Europske unije sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, rekavši da je time ostvaren jedan od hrvatskih prioriteta predsjedanja Unijom.

Ministri za europske poslove zemalja članica EU-a postigli su u utorak politički dogovor o otvaranju pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

“Danas smo ostvarili jedan od prioriteta #EU2020HR, političku odluku o otvaranju pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom za članstvo u EU-u”, napisao je na Twitteru hrvatski premijer Andrej Plenković.

Izrazio je punu potporu tim dvjema zemljama na početku nove faze europskog puta, uputivši ujedno iskrene čestitke kolegama iz Sjeverne Makedonije i Albanije.

Očekuje se da će Europsko vijeće, odnosno šefovi država ili vlada zemalja članica, također podržati te zaključke na videokonferenciji u četvrtak.

novilist.hr
Pokazite svoju zahvalnost i uplatite!!!
(Visited 26 times, 1 visits today)

Related posts